Semalam jumpa peria gergasi kat pasar sekitar Wangsa Maju. Kulitnya yang cantik dan bersih tu telah menarik perhatianku utk membelinya. Memang sedap dimakan panas2.
Bahan-bahan :
Bahan-bahan :
- 1 biji peria sederhana (dipotong)
- 1/2 biji bawang besar (dimayang)
- 2 ulas bawang putih (dicincang)
- 1 biji telur
- 1 sudu makan udang kering
- 1/3 cawan santan
- 2 sdt serbuk kari ayam
- sedikit garam
- Panaskan minyak di dlm kuali. Tumis bawang putih, udang kering dan bawang besar hingga wangi.
- Masukkan serbuk kari dan santan. Biarkan mendidih sebentar.
- Kemudian masukkan peria dan perasakan dgn garam. Setelah hampir masak, pecahkan telur dan gaulkan sehingga masak.
No comments:
Post a Comment