

Bahan-bahan :
- 200 gm udang basah (diperap bersama kunyit dan garam selama 10 minit. Kemudian digoreng hingga garing)
- 1 sudu besar Planta
- 1 tangkai daun kari
- 100 ml susu cair
- 1 sdt lada sulah
- 4 biji cili padi (diketuk)
- garam dan gula secukupnya
- Cairkan Planta. Kemudian masukkan susu cair. Kacau perlahan. Biarkan mendidih.
- Masukkan cili padi, daun kari, dan lada sulah. Kacau lagi.
- Masukkan udang. Perasakan dgn garam dan gula. Kacau sehingga kuahnya pekat. Tutupkan api.
- Hidangkan.
***utk tip2/panduan membuat kek dan apam, dyg akan update kemudian yer sb skrg tgh berusaha mengumpul/menaip bahan dan sebagainya. Harap maklum.
No comments:
Post a Comment