Thursday, July 16, 2009

Kacang Botol Tumis Belacan

Sejak Love post resepi ni ke myr, hati ni tergerak untuk mencuba sayur yang belum pernah lagi dimakan sepanjang hidup ini. Serius! tak tipu tau...Ntah kenapa tiba2 kali ni teruja sgt nak mencuba. Hasilnya memang tak menghampakan. Malah, dyg boleh makan satu pinggan ni. Memang sedap! Hehe, Love, sori eh, akak ada adjust sikit jer. Akak add sedikit kicap manis dan 1 sudu makan sos tiram sbg pengganti garam. Apa2pun, thanks, Love for sharing this recipe!...Lebiuu!!!

O ya, one more thing....dyg x kisar bahan2 nak tumis ni tetapi lebih suka ditumbuk kasar shj. Memang menyelerakan....

5 comments:

Watierman said...

Alahai my peberet...last 2 week akak ada beli ulam ni...masa tu gi Fish Mart sekali dgn PIL dia org dtg Penang...tup tup dia terbawa balik Alor Setar...hua..hua...hua...cadangnya nak buat kerabu...dayang try buat kerabu pulak...memang sedap lah...resepi sama cam kerabu taugeh...

blogresipi said...

Suke sangat kacang motol neh... buat ulam pun sedap. goreng bulacan lagii la mengancam...

dayang_jack said...

kak.Watie : hehe. tu ler..bila dh pandai makan kacang botol ni, tbyg2 lak resepi kerabu tu. Mak selalu buat tp dyg jer blm sedia nak rasa. Sehinggalah terbuka pintu hati ni sjk tgk resepi Love tu...heheh.Mmg sedap. Nxt time dyg buat kerabu kacang botol...thanks for sharing idea, kak. Mmmuah!!!

dayang_jack said...

blogresipi, btl tu...kte akan buat ulam plak nanti...goreng belacan ni mmg best!

love2cook said...

Kak Dayang! Love mmg happy la akak suka kacang botol tumis belacan ni. Mmg dah jadik salah satu dish kegemaran Love. Hihi ;) Tks krn sudi buka hati cuba resipi nih yer ;)