Wednesday, July 29, 2009

Chocolate Ice Blended

Salah satu minuman favorite tetapi buat sekali sekala jer sb dayang tak berapa suka sgt minuman berais. Anyway,...once dah buat, memang sedap dan menyegarkan....selepas ni kena tunggu 2-3 bulan lagi, barulah boleh buat lagi...hehe. Kalau tak pun, buat hot chocolate shj.

Bahan-bahan : untuk satu gelas besar
  • 1 gelas kiub ais
  • 1/4 cawan susu segar
  • 1/4 cawan air masak
  • 5 sudu makan serbuk minuman coklat (kalau xde, boleh gantikan dgn koko + 2 sudu makan gula pasir)
  • 1-2 sudu makan susu pekat
Cara-cara : kisarkan kesemua bahan di atas dan sedia utk dihidangkan.

4 comments:

Nor said...

ehemm.. ehhemmmm .. adeh.. perit tekak k.nor ni dayang, kalau pekena cokelat es blended segelas besor gerenti boleh ilang terus perit tekak :D

dayang_jack said...

kak nor, sb terasa panaslah td dyg buat ice blended ni...barulah segar bugar....hehe

Eyna's said...

Sdapnya dayang...nak sikit....hehehhe

dayang_jack said...

eyna : meh la sini..mintak banyak pun xper...heheh