Monday, January 17, 2011

Sayur Bayam Bebola Ikan


Hari ni tak ada menu special. Tak berapa nk rajinlah nk masak yg best2. Semuanya serba sempoi tapi tetap menyelerakan. Antaranya adalah ayam goreng dan sayur. Sayur bayam ni adalah sayur kegemaran si Danial. Bubuh fishball byk2, lagilah buat dia berselera. DJ plak akan makan fishball ni kalau dibuat yong tau foo...hehe. 

Apa2pun, layan jelah resepi mudah ni yer.  

Sayur Bayam Bebola Ikan

  • sayur bayam (dibersihkan)
  • bebola ikan secukupnya (dibelah dua)
  • bawang merah (dihiris)
  • bawang putih (dihris)
  • sedikit udang kering
  • garam secukup rasa
  • sedikit kiub pati ikan bilis (jika suka)
Cara-cara : Didihkan air secukupnya di dlm periuk dan masukkan semua bahan kecuali bayam dan bebola ikan. Setelah mendidih, barulah dimasukkan bayam dan bebola. Hidangkan setelah masak.

4 comments:

manjeamusyuk said...

salam....
dayang ni tempek ape pn nampak sedap! Dah la lom lunch ni,huuuu

Peri PiA said...

simple tapi sedap!! :)

NoorMasri said...

akak paling suka sayur masak cam ni

Nieza said...

kak DJ, sedap ni hirup lak time sejuk2 kat sini memang best...:)