Wednesday, September 09, 2009

Ayam Masak Padang

Salam...
Alhamdulillah...dapat gak tayang menu berbuka utk hr ini walaupun agak sibuk sedikit dgn kerja2 rumah yg tak pernah ada kesudahannya...huhu. Hari ni dayang berbuka dgn lauk ayam masak Padang. Kebiasaannya dyg suka masak kuahnya pekat tapi kali ni tak sb nak bg berkuah sedikit memandangkan lauk lain x ada kuah.

Sesekali makan ayam Padang ni memang sedap dan menyelerakan. Resepinya boleh lihat di sini yer. Atau kat MYR pun ada resepi ni.

Hehe...time nak blend bahan2 ni si Princess yg tolong blend kan (sampai nampak cili2 merah tu...heheh) Tu pun menangis2 nak tolong masak kat dapur. Dapat lak cuti rehat bg Tahun 1 sampai esok sb bdk2 UPSR ada exam...seronoklah dia nak tolong memasak. Pau semalam tu pun dia yg tolong ulikan...hehe....oklah, nak masak ayam ni mmg mudah dan resepinya pun taklah rumit sgt. Sesiapa yg belum pernah lagi mencubanya, silalah cuba. Tak rugi pun. Sedap ni tau....

5 comments:

a LoT oF LuV said...

Dayang..
sejak zila jumpa blog dayang, zila selalu tengok resepi kat sini.. ari tu zila nak try ikan sweet sour, tapi x jadi sebab x pedas,berpandukan resepi 'sweet sour' dayang.. zila tambahkan sket cili kisar&cili padi.. Alhamdulillah menjadi.. Hari nie zila nak try 'ayam padang' plak.. harap menjadi le..

a LoT oF LuV said...

terima kasih dayang atas tunjuk ajar dayang..

ain said...

akak pun suka masak ayam masak padang ni. sedap kan!!

dayang_jack said...

zila : salam n selamat dtg ke blog akak...trm ksh krn sudi mencuba resepi2 di sini. Ikan sweet sour sememangnya x pedas. tp kalo ikan 3 rasa barulah ade pedas, masam dn manis. Selamat mencuba ayam padang lak yer..tq...salam kenal dan Salam Aidil Fitri :)

dayang_jack said...

k.ain : memang sedap sgt2 kak... :)