Wednesday, May 16, 2012

Ayam Kicap Berlada Hitam


Assalamualaikum dan selamat petang semuanya....

Dah seminggu tak meng'update' blog ni...Alhamdulillah masih ramai gak pengunjung yg datang silih berganti...terima kasih semuanya...Tuan rumah sebenarnya tak berapa sihat sejak dua menjak nih...sakit tekak, batuk2, selesema dan sakit kepala...dah musim agaknya. Tapi dlm sakit2 tu kerja2 dapur tetap berjalan seperti biasa. Cuma tak serancak ketika sihatlah...kdg2 tu kalau dah tak larat masak, tapau jelah dari kedai. Tapi tekak ni rasa tawar pulak..rasa nk makan itu dan ini tak mcm kurang berseleralah pulak bila dah menjamah makanan...entahlah kan..biasalah tu dlm keadaan begini....

Taaapiiii....hari ni terasa nk makan ayam kicap lada hitam...mungkin boleh membangkitkan selera...Alhamdulillah...berbaloi2 jugak msk ayam stail gini. Memang sesuailah utk orang yg tak berapa sihat dan x ada selera makan. Lagipun semalam si gugurl request ayam kicap ni...mmg sedap sgt!

Dah selalu sgt tayang resepinya dlm blog ni. Boleh lah rujuk DI SINI ye jika berminat nk cuba. Rasanya belum terlambat lagi nk ucap Selamat menyambut Hari Guru, Hari Jururawat dan Hari Ibu kepada semua pengunjung DapurKu SaYang. Semoga sukses dan ceria selalu. ^___^

13 comments:

~~DAPUR KECIL KU~~ said...

slm kak DJ
nampak menyelerakan aje lah ayam tu
memang dah lama benor tak mkn ayam kicap ni

Mas said...

Sedap tuuuuu, xleh thn tgk aym kicap peberet sy.

Semoga segera sembuh k.dayang

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam DJ..

nampak sedap ayam kicap tu.mkn dgn nasi panas mmg syok

dapurCikWan said...

Salam Kak DJ, macam mana lepas pekena ayam sedap gituu..confirm dah sembuh kan.. ;)

Anna Qawina said...

Aslmkm kak Dayang..moga cepat sihat yer..saya sangat suka akan rsp kicap ni kak..ulang2 buat pun takpe..tqvm ats perkongsian..:)

Nor said...

food presentation tu menawan, very tempting!

ibh_sue said...

Aslmkum Kak Dayang.
Simpan sikit..Nnati datang ambik..Hihihii..Kalu dekat ble buat muka x malu tumpang mkn..kikikii

Bicara Kak Noor said...

salam Dj,semoga cepat semboh ya lepas makan ayam kicap berlada ni tentu berfeluh lepas tu kan sedap dan menarik lah...

rahel said...

Ayam kicap berlada hitam...tentu sedap sangat..

Nina Mirza said...

As'salam Kak Dayang ...

Terliur Nina melihat nyer!!
Tetiba rasa lapar nie ..... camner nie???
hehehe . . . .

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam.. wahh ayam kicap masak macam ni mesti sedap! tak jemu dengan ayam masak kicap... sedap dan mengecurrkan dah ni hah!

Alin Marlini said...

sedapnyer kak .....menduga puasa rini..hehehe

i'mNOTmasterchef said...

wahhh! nampak sedapp!!


Dah follow dapur sini. and dah pon letak link dapur sini kat dapur saya. Jika tak keberatan, letaklah juga link blog saya kat dalam bloglist dapur ni., :)

http://akubukanmasterchef.blogspot.jp/