Sunday, October 30, 2011

Baked Macaroni

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu semua...

Apa khabar? Dah semestinya hari minggu masa utk berehat, beriadah dan  bersantai bersama yg tersayang kan...DJ tak ke mana-mana hari ni hr ni. Lagipun mr hubby berada di luar kawasan. Duduk lepak je lah kat rmh. Tu pun xleh nk melepak sgt, byk benda nak kena uruskan. Salah satunya adalah menyiapkan entri tertunggak termasuklah entri baked macaroni ni...dah lama sgt duduk dlm folder. Skrg masanya nk 'clear' segala gambar yg x penting. Byk sgt nanti semakin sarat plak netbook ku nk loading...huhu. 

Ok, makaroni bakar ni dah mmg agak lama DJ buat. Bila dah nampak gambar2nya td, syg plak kalau di 'delete'. DJ update je lah kat sini. Menu ni menggunakan bahan-bahan yg simple je. Tak ltk daun oregano sb anak2 x brp gemar. Dgn bhn2 yg agak terhad, dgn kata lain, tak cukup bahan, DJ buat jelah dgn penuh kasih sayang....Alhamdulillah....anak2 kata sedaaaapp!...habis licin!!. 

Kalau nak resepi boleh guna resepi Baked Pasta. DJ mmg akan sentiasa menggunakan resepi yg sama. Sgt sedap dan menepati citarasa keluarga. Boleh dihidangkan pd bila2 masa je. Bagi penggemar pasta, mesti takleh tahan nengok menu ni kan...hehe.


14 comments:

Soo Hae Daa said...

saya suka mkan ni...!! sedapnye kak...

DJ said...

mmg sedap sgt makaroni ni, Soo Hae Daa. akak n family pun suke. :)

dZana said...

kebetulan hr ni akk buat baked pasta ni dayang..lama rspi ni akk simpan.. kebetulan terserempak kt kongsi rspi semlm.. tq dayang.. akk CP rspi yer..

Gee® said...

wallaa...!! menggoda...

♥MAMASYAZA♥ said...

memang nampak sedap sgt. tergoda dibuatnya. saya minta kebenaran nak copy resepi, nak try kat umah

faieza aaroonf said...

wahhhh...sedapnyer....akak pun suka masak pasta..pagi ni ni bf makaroni gak,,,cume tak smpat nk buat mcm dj punyer..len kali nk try...thanks..

DJ said...

@dZana

mekasih ye kak krn sudi try resepi ni. dyg xleh nk BW sgt ari ni. asyik2 disconnected je...huhu.

DJ said...

@Gee®
thank you... :)

DJ said...

@♥MAMASYAZA♥

silakan ye. InsyaAllah sedap. Selamat mencube! :)

DJ said...

@faieza aaroonf

pasta ni kak masak ape skalipun gerenti sedap. kdg2 DJ buat makaroni cheese utk sik boboy. mmg fav dia. InsyaAllah resepi ni pun sedap. Selamat mencube ye kak. tq :)

lina said...

salam dayang - betul lina pun dh copy recipe ni. Insya ALLAH nak cuba pula recipe dayang ni

Mamasya said...

Aslmkum Dyg

sypun dah cuba resepi baked makaroni Dyg ni....smlpun buat lagi...anak2 suka...sedap. tq DJ kongsi resepi...

fara kertina waty said...

salam kak dayang..kak saya dah cuba dan sedap betul..saya dah kongsikan dlm blog dan bg backlink..halalkan ya kak..minat sgt kakak lah...muah...

sy comel said...

salam.. kak, nak tanye..kenape ye saye buat rasa dah ok..cume pasta tuh xmelekat antara satu sama lain.. lepas bakar bile potong dia terlerai..nape eh kak ? btw, tq for sharing d resepi!