Tuesday, March 08, 2011

Apple Crumble


Terasa naaaakk sangat makan epal crumble. Jadi, terbuat gaklah malam ni. 

Biasa buat dalam paper cup jer. Kali ni buat dalam versi malas sket. Janji dapat penuhi selera, udah ler. Sebelum bakar, tabur dulu dengan chocolate rice. Saja nk buat kelainan. Apa-apapun tetap sedaaappp! Rangup jer rasa 'crumble' nya itu....

Resepinya sangat mudah. Ikut stok yang ada jer. Lagipun tak plan nk buat kan. Nest time bolehlah buat lagi dengan campuran walnut atau mix fruit.. barulah meriah sket. 

bahan-bahan :
  • epal hijau
  • serbuk badam
  • tepung gandum
  • butter
  • gula perang
  • susu cair
  • sedikit cinnamon
  • coklat urai
  • kacang tanah kisar
Resepi asal boleh klik DI SINI atau DI SINI

13 comments:

Nieza said...

assalammualaikum kak, sedapnya apple crumble ni...ada chocolate rice lagi tu..

Mas said...

sedapnya tengok apple crumble pepagi..
nak sepiring kak..he..he..

tun_telani said...

perut saya berbunyi2 di pagi hari~ singgah dapur kak dayang nk tgk ada x lg apple crumble nih..sedap bangat nmpknyer...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

as salam dayang..sedapnyaaaaa!rajennyaaaaa!

umi said...

hm..mesti harum bau apple crumble ni bila dah masak kan? suka sangat resepi macam ni!

shah-kayrul said...

sedapnyer...geram tgk coklat atas tue...huhuhuhu

DJ Dayang said...

@Nieza

w'salam...

mmg sedap bangat!...jom makan! msh ade sikit lagi sb akak buat time org dh nk tido...hehe

DJ Dayang said...

@Mas
bole jer mas...nanti akak anto ek...hehe

DJ Dayang said...

@tun_telani

ade lg sket ni..lapar eh..cian dia :D

DJ Dayang said...

@♥♥azatiesayang ♥♥
w'salam...

hehe...rajin sket jer ni kak. tu pun terpaksa buat sendiri sb dah kepingin sgt...hihi

DJ Dayang said...

@umi

apple crumble ni kalo dh hampir masak tu mmmg harum baunya...semerbak satu rumah..tu buat kte makin berselera...hehe

DJ Dayang said...

@shah-kayrul

tq...bdk2 suke coklat tu...emak bdk pun sukee....hihi

lina_pg said...

salam DJ..teringin gak nak wat apple crumble ni tp cam ssh lak..ke malas yang lebih huhuhu..tumpang mkn umah DJ la