Saturday, February 12, 2011

Maggie Kari...sedapnyaaaa!


Time hujan lebat sebegini makan maggi kari sedap gak. Tak penah2 makan maggie waktu ptg mcm ni. Entah tetiba rasa nak masak. Lagipun bukannya selalu. Kalau nk makan pun kenalah tunggu lewat mlm time bdk2 dah ketiduran...hehe. 

Seperti biasa, DJ tak minat maggi instant yg lain selain cap Maggie. Perencah kari dia mmg menepati citarasa sejak kecik lagi. Tetap setia bersama Maggie sehinggalah skrg. Haa, satu lagi, sos cili Maggie pun wajib ada. Selain tu mesti ada jus limau kasturi, telur, cili padi, udang, bawang goreng, sayur sawi dan daun sup. Memang buat aku berselera sampai tak hingat dunia!...hihi.


OOopps!...tak lupa juga dengan kek coklat kukus yg sungguh sedap dan moist! Buat 2 hari lepas, tapi baru dpt rasa 1 slice. Nanti bila2 free, DJ kongsikan resepinya di sini.

***Terima ksh kpd yg telah menghantar emel kpd DJ. Minta maaf sekiranya DJ lambat reply. Maklumlah, DJ jarang bukak emel sejak dua menjak ni. Apa2pun, cadangan dan juga permintaan anda amat2 dihargai. TQ.

22 comments:

Mr. Mama said...

salam...
sedanya maggi kari tu...

Mas said...

mas pun setia ngan maggi kari jenama maggi ni.....
memang sedapp...kak dayang..tambah satu lagi..cili padi..baru terangkatt...he..he..
kekadang mas campur maggi dan maggi tomyam..sedapp tau...he..he..

tun_telani said...

sedapnyer megi kak dayang..

DJ Dayang said...

@Mr. Mama
w'salam...

mmg cedaappp!...hehe. jom makan!

Rabiatun Adawyah said...

waaaaaaa....lama dah tak makan meggi, dah la megi akak ni nampak sungguh sedap...

DJ Dayang said...

@Mas

akak br edit tadi, akceli mmg letak cili padi pun...hehe. Barulah best kan mas... ;)

perisa tomyam pun sedap tp xleh bg kat bdk2..kang berasap telinga kang...heheh

DJ Dayang said...

@tun_telani

tq dear...

yuk kte mkn ramai2!...hehe

DJ Dayang said...

@Rabiatun Adawyah

akak pun dh lama x makan, tun. tu psl ler teringat2. Alhamdulillah, tertunai gak hasrat di hati..hehe

akiratoriza said...

salam..
sy pun peminat tegar maggi kari yg sama..

nak resepi kek coklat kukus 2... update ye.. nak try way jugak la coz periuk kukus sy dh lama jadi tukun... hihihi

Chik Mimi said...

Sedapnya Dj maggie tu

mokwonik said...

eheh baru mokwo ngidam nak mkn megi..sini dah ade!!..ahaha..langkah kanan
horay3x(sambil tepuk tangan) nak tunggu resepi kek kukus choc dayang..dyg , jgn lupa letak buttercream resepi tuh sekali yek!!

Mimiey.. (^-^) said...

kalau dh best camni, mie pn nak order la magggi nih semangkuk...hehheheh...sedapnye kak dayang...mie nk makan yg lengkap sume menda camtu kena tgg mak masakla, sendirik masak ade banyak malas...hehehehhe

Kak Sam said...

Waa ini maggie org kaya ni. Segala mcm ada. Ye la biasanya org makan maggie bila hujung bulan @ tunggu duit ptpn kuar. Teringat zaman muda2 dulu. Nak 2 mangkuk boleh.

DJ Dayang said...

@akiratoriza

w'salam...

hehe..mesti byk stok maggie kat umah tu...ahakss

resepi kek coklat kukus akan ditulis pd entri yg baru nanti yer. tq sudi singgah.

DJ Dayang said...

@Chik Mimi
meh la kte layan maggie chik mimi lak nanti ekk...hehe

DJ Dayang said...

@mokwonik

hihi..DJ pun dh lps mengidam ler ni...haha.

kek coklat tu Insyaallah nanti DJ update k.

yg krim tu lak bkn buttercream tp guna ready whip topping.

DJ Dayang said...

@Mimiey.. (^-^)

hehe...ala mimiey ni..mi maggi cepat dimasak sedap dimakan xkan malas nk buat kot...tp kalo suruh akak buat boleh gak tp upah satu kotak maggie cukup2 utk setahun, boleh?...hihik

DJ Dayang said...

@Kak Sam

mi org kaya tp kaya dgn mi jer...haha

skrg ni mood masak2 semakin berkurangan. tak tau nape. trasa nk mkn yg simple2 jek. mungkin terlalu risau berat badan bertambah kot...huhu. Tp maggie ni mmg dh lm x buat. tu yg tringin sgt. kbtln udg n sayur2 ade, lagilah btambh meriah dan menyelerakan...hehe

ct_nurmarlissaa said...

wahh..nie menu..kiterr kalau malas..huhuhuhu..sedap kann..

Peri PiA said...

megi kari is the best

kalo campur cili sos,rase ala2 mee bandung hihi

norlie said...

salam dayang..bila nk masukkan resipi kek coklat 12hb ni

momma said...

lama dah xmakan, hmmm sedap plak bila sekali sekala makan ni