Saturday, May 15, 2010

Seafood Pizza



Walaupun mood rajin belum ada sepenuhnya, janji kpd anak2 tetap ditunaikan. Dah lama tak buat pizza. Plan kali ni nak buat Seafood Pizza dan Sausage Pizza. Tapi yg bersosej tu dah abih ler...tak sempat nak shoot...hehe. Yang ni pulak utk minum petang merangkap makan malam. Sedaaappp! 

Resepi pizza base seperti biasa, guna resepi yg ada dlm rumah ni (boleh cari kat label 'pizza'). Kulitnya tetap lembut walaupun dh sejuk. Nanti kalau free, tuan rumah akan update sekali lg resepinya di sini. Layan dulu....tuan rumah nak jalan2 jap. Selamat berehat dan beriadah!..tak lupa juga buat cikgu2 sekalian, Selamat Menyambut Hari Guru. Semoga sukses menjalankan tugas!....

Sebelum kebakaran....

Selepas kejadian....

Jom makan!!


update :

Resepi Seafood Pizza serta pizza base sebelum ni boleh rujuk DI SINI. Cuma kali ni dyg buat topping ringkas jer tetapi tetap sedaaappp!

Bahan-bahan untuk Topping :
  • udang basah secukupnya (dibuang kulit dan digaul sedikit dgn lada sulah dan garam)
  • crab stick secukupnya
  • sos tomato
  • kapsikum secukupnya
  • hirisan nanas
  • oregano
  • sos keju / cheddar cheese / mozarella cheese
Cara-cara : Gaul2kan udang dgn lada sulah dan sedikit garam. Kemudian susunkan di atas kulit pizza diikuti dgn bahan2 lain (seperti membuat topping biasa). Sila rujuk link di atas yer. 

2 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

owh.... aku tergoda... aku tergoda terkecewa (pasal dpt tngok je tapi tak dpt mkn.. hikhik)

dayang_jack said...

hehe...xpe2...salin resepi ni pas tu buat...kira ok lah tu kan..moga2 terubatlah kekecewaanmu itu....hehe