Friday, October 09, 2009

Laksa Sarawak

Salam...
Semalam betul2 tension disebabkan masalah yg sama...faham-faham je lah. Nak tak nak kena pinjam laptop hubby gak. Kebetulan dia tak guna sgt buat masa ni. Jadi, bolehlah dyg update n3 lagi....

Menu Laksa Sarawak ni dyg buat tengahari kelmarin sbg pengganti nasik. Sebelum ni dh 2 kali dyg berlegar2 kat kedai Deeja Mos (Ukay Perdana) semata2 nak rasa Laksa Sarawak tp mcm tak bukak je dan x ada orang langsung..maybe dia balik Sarawak ms tu kot...heheh..kebetulan masa tu bulan puasa.

Malas betul rasanya nak masak laksa ni tapi teringin sgt nak makan...akhirnya, kena buat juga bg memenuhi selera ni. Berbaloi gaklah membuatnya walaupun penat sikit sebabnya kena masak nasik dan lauk2 utk anak2 dulu..lepas tu barulah buat laksa ni pulak...mana tak letihnya...huhu

Haa...inilah kuahnya yg sungguh sedap dan beraroma tinggi....sesiapa yang tak pernah try lagi, patut sangatlah mencubanya...tak rugi pun...resepinya ada kat label tu atau cari kat MYR.

6 comments:

HaSue said...

lamak dah kamek teringin nak makan laksa tok...tapi mun molah mesti maok hb ada juak baruk best..hehee...
deja moss pun kedey ya femes kat sia ow?mun gi sinun maok juak ngabas kedeynya ya.hehe

dayang_jack said...

nang menar koh Sue..mun dh lamak x makan, mesti carik juak. nak molah pun sbnrnya mls. mun ada urang dkt kamek sia ada jual laksa, gerenti kmk akan beli bah...tp nanggar rupalah juak eh nyaman kah x nyaman..heheh..nya ada kedey mkn n kek lapis dkt sia bah tp x tauklah dh launching ke belum...kelak nanggar lagik...

sunkist said...

yep... betul tu.. mmg sodap laksa sarawak ni.. masih ingat lagi pertama kali ida buat LS ni guna resepi dayang.. dari rencahnya sampaila memasak kuah laksa tu.. aduhhh... mmg cerewet.. tapi sungguh berbaloi.. sodap & bangga dpt makan laksa sarawak hasil air tangan sendiri! thanks dayang :)

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin menjemput anda menyertai komuniti blogger bagi mempromosikan blog anda secara PERCUMA di laman web kami. Jom berkenalan dengan blogger-blogger terkemuka dan berkongsi tips dengan mereka.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya.

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

dayang_jack said...

ida, thanks sb sudi try laksa Sarawak guna resepi dyg. harap2 jgn serik yer utk mcuba lagi wlpn penat. xpe, yg penting berbaloi2.... :)

dayang_jack said...

IMcurtain, thanks for the invitation. nanti daftar..