Monday, September 14, 2009

Pucuk Paku Goreng Belacan

Sedapnya dapat makan pucuk paku ni...dah habis nasik pun meratah lagi sampai licin. Memang mabeles!!!...

bahan-bahan :
  • 1 ikat pucuk paku (dibersihkan)
  • 3 biji bawang merah (ditumbuk)
  • 1 ulas bawang putih (ditumbuk)
  • 1 biji cili merah (ditumbuk)
  • 2 biji cili api (ditumbuk)
  • sedikit belacan bakar @ udang kering (ditumbuk)
  • sedikit sos tiram
  • sedikit garam
  • air
cara-cara : Panaskan minyak di dlm kuali. Tumis bahan2 tumbuk hingga terbit bau. Masukkan sos tiram. Masukkan sayur paku dan sedikit air. Tambah garam jika perlu. Kacau hingga masak.

1 comment:

  1. sedapnya dayang!! lama tk mkn pck paku goreng, selalu msk lemak aje.

    psst..sng2 dtg umah akak amik kad raya eh..!!tq dayang!!

    ReplyDelete

komen dan info amat-amat dialukan...terima kasih