Selagi terdaya nak meroti selagi tu lah buat. Lagipun kat umah ni mmg hari2 kena ada roti tak kiralah roti apa sekalipun...janji roti. Kalau rajin, buat sendiri. Kalau malas, roti tunjuk je kan banyak kat kedai...hehe. Tu lah nak buat macam mana kan...sebenarnya meroti ni adalah satu kepuasan...lebih2 lagi dapat menghasilkan roti dgn usaha sendiri tanpa memerlukan BM. Tu buat masa ni lah... dah betul2 penat satu hari nanti akan ku hire jugak assistant ni...hehe.
Roti ni buat ikut stok yang ada jer. Buat gitu2 jelah. Letak madu dan lepas bakar salut ngan gula icing. Tapi kalau tak salut gula pun ok... Roti ni lebih sedap dimakan panas2 sb tu buat sikit jer lebih kurang 6 biji utk 1 cawan tepung....garing kat luar, lembut di dalam. Ingat nak buat bentuk pretzel tu tapi last2 buat je lah bentuk sanggul mami jarum..ada ghupa tak tu???...heheh...Oopps!..k.Watie kata sanggul Tok Nenek..hahaha...yalah2...
Jomlah makan2!! layan diri yer.... ;)
Bahan-bahan :
- tepung roti/ tepung serbaguna
- yis
- telur
- marjerin cair
- susu segar suam
- air suam
- garam
- gula
- butter
- honey
Bukan Sanggul mami jarum .....sanggul Tok Nenek ni!!!Cute mute jer sanggulnya!!!
ReplyDeleteK.Watie, huhu...a'ahlah btl tu..sebenarnya kan kak dyg nk wat roti Swedish tp x cukup bahan lak..jd buat jelah ape yg patut...heheh
ReplyDeleteWow!!! Cantik sungguh sanggul akak nih! Oops roti sanggul akak nih...
ReplyDeleteErrr..feel like biting it from the screen jer! kihkih! ;)
Santeknye sanggul kak Dayang neh... tinggi lampai.hehe... nak cikit :)
ReplyDeletecomeeiii! cute! rajin menguli roti ye...
ReplyDeleteLove, mcm ni ler gaya2 fesyen sanggul masa akak secondary school dulu...hehe...kalau gigit skrin tu, nanti x dpt pulak nk tengok n3 baru akak... :P :D
ReplyDeleteijan, hehe...mmg santek kan sanggul akak ni kan... :D mailah sini tapau byk pun xpe...hehe
ReplyDeleteE-na, tq2 ...excercise katakan...hehe
ReplyDelete