Tuesday, November 10, 2009

Baked Beans (Tomato Sauce) with Potato

Salam...

Breakfast hari ni ringkas jer. Scrambled Egg, Cheesy Sausage & Nugget. Tak cecah dgn sos cili, tapi dgn kuah kacang panggang berkentang. Sedaaaapp!!

Bahan-bahan :
  • 1 tin besar baked beans (dyg prefer Ayam Brand)
  • 1 ulas bawang putih (dicincang)
  • 1 sudu makan marjerin
  • 1 biji ubi kentang (dihiris nipis2 dan digoreng sedikit)
  • 1 sudu makan sos cili
  • 1 sudu makan sos tomato
  • sedikit lada sulah dan garam
Cara-cara : Panaskan marjerin di dlm periuk. Tumis bawang putih hingga perang. Masukkan kentang yg sudah digoreng tadi dan sedikit air (70 ml). Masukkan kacang panggang dan kacau perlahan2. Masukkan sos cili, sos tomato, garam dan lada sulah. Kacau sebati. Boleh tambah air jika perlu.

Setelah kuah masak, bolehlah dihidangkan bersama nugget, kentang goreng, sosej dan sebagainya.

Actually, hari ni tak sedap badan. Sakit segala bagai. Jap lagi nak masak lauk utk dinner pulak....kena kuatkan semangat....

4 comments:

  1. Menu baru ni bole try...tq2

    ReplyDelete
  2. E-na : u're welcome. selamat mencube! :)

    ReplyDelete
  3. nmpak menyelerakan.. tp dah lama x mkn kacang panngang ni sbb aiman xleh mkn kcg...

    ReplyDelete
  4. zai@umiaiman : mmg best tau...xper, beli satu tin kecil utk diri sendiri. kalo dh berkenan, jgn ditahan..hehe

    ReplyDelete

komen dan info amat-amat dialukan...terima kasih