Monday, April 09, 2012

SMECC with Strawberry Filling


Dah selalu sgt ulang tayang smecc(super moist eggless chocolate cake) ni kan...hehehe. Kali ni letak strawberry filling...saja je nk perhabiskan stok tu sebelum expired. Waduh2! .. my doter kata sedap sgt! Mula2 nk letak strawberry emulco sekali dlm adunan tu tp x jadilah takut si boboy x suka plak..maklumlah taste dia ni lain sket. Mujurlah dia dpt telan kek yg bubuh fillling stoberi ni...hehehe. 

Mula2, tuangkan sedikit adunan coklat ke dalam cup, kemudian bubuh 1 sudu kecil strawberry filling, dan tuangkan adunan coklat sehingga menutupi ruang. Dan lepas tu bakarlah seperti biasa.

Kek ni mcm biasa DJ menggunakan resepinya DI SINI(1 adunan). Kalau nk buat dua adunan boleh rujuk DI SINI. Utk versi kukus, DI SINI. Versi I di SINI, versi II di SINI. Eh, ada lagi versi lain lah, yg butterless dan milkless di SINI ye. Mana2 je boleh try mengikut citarasa masing2....jgn pening2! hehehe

Dengan kesempatan ini juga tuan rumah mengucapkan berbanyak2 terima kasih yg tak terhingga kpd semua yg telah sudi mencuba resepi ni tak kiralah di M'sia, S'pore, Indonesia atau di mana2 jua anda berada. Memang ramai sgt yg dah mencubanya....syukur Alhamdulillah krn resepi ni dpt menepati selera kalian....thanks a lot.

8 comments:

Watierman said...

Assalam TQ dayang...semestinya ramai yang ingin mencuba..sebab terbukti menjadi dan sedap!!!

mimie kesuma said...

wowww...... mebeles kak... ^_^

nak try jugak...

thky jugak dah share resepi2 yg mebeles tu kak...

barakallah ya kak...
semoga membawa ke surga kelak..aminnn

rahel said...

Kak Dayang,sikit lagi gue fengsan tengok kek mu itu...meleleh intinya..adoiii...tak mo tengok lama2..

Sari Yusa Ibrahim said...

meleleh tu, memang mabeles!!

Dapur usang said...

sedap nya....... naknak strawberry yg meleleh tu aduhhhhhhhhhhhh

Qasey Honey said...

wah sedapnye tgk kek ni...yg meleleh tu yg xtahan tgknye...nyummm2

ogyep yummy mellow said...

mengancam betul DJ... meleleh aje fillingnya... ogyep pun dah drooling ni...

wangian said...

download majalah masakan
http://wangian1malaysia.blogspot.com