Monday, May 16, 2011

Asam Pedas Pari bersama Terung Asam


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua....

2 hari sudah tak dapat nk jenguk blog. Adalah buat mkn2 sket sempena belated besday si princess yg sepatutnya disambut pd 12hb lepas. Memandangkan x sempat nk sambut hari tu, DJ forward ke hari Sabtu. Mmg agak sibuk sgt2 biarpun buat ringkas jek. Ringkas2 pun letih gak tu sampai offline 2 hari...hehe. Menu?? ala...yg simple jer, bolehlah dan sesuailah utk jamu bdk2 dan mak bdk... :)

Apa2pun jom layan dulu asam pedas ikan pari ni. Buat tengahari smlm. Suku daripadanya DJ simpan dlm esbok. Boleh panaskan semula utk hari ni plak. Alangkah sedapnya asam pedas ni dimasak dgn terung asam! Berbaloi2 buat satu periuk. Nasik pun bertambah2...adoiii. Malam ni terpaksalah berdiet...hehe.

Resepi asam pedas ni kalau rajin, DJ akan update kemudian. Lagipun dah ramai yg tau masak asam pedas ni kan. DJ buat yg biasa2 jer. Yg penting, simple dan sedap.

Ni lah terung asam yg menjadi salah satu makanan kegemaran DJ. Time nk balik dr Kuching hari tu, mak angkat DJ sempat gak hadiahkan 3 bijik utk dibawa balik ke KL.



Antara menu yg sempat dirakam pd hari Sabtu lepas...sekadar buat yg ringkas2 jer. Crispy Pizza, Eggless Choc Cake, Laksa Srwk & dessert.


Update lagi....

Nak wish kepada semua warga pendidik tak kira di mana jua anda berada terutama guru2 yg mendidik anak2ku ..."Selamat Menyambut Hari Guru" . Selamat berbakti kpd negara. Selamat menjalankan tugas dgn penuh keikhlasan serta kasih sayang. Jasa kalian hanya Tuhan saja yg dapat membalasnya. Terima kasih cikgu....

5 comments:

izahdaut said...

woo sedapnya tu kak dayang.. la napa tak jemput saya kak, hari sabtu baru ni saya ada ronda2 kt area akak tu.. ececehh.. hihi

happ belated birthday to dear princess kak dayang tu ye

DJ Dayang said...

@izahdaut
hakhak....akak tak plan pun nk buat ari tu yang oii...ingat nk bwk anak pi mkn2 kat luar jek sb angin mls sdg melanda..tp tetibe ubah plan..tu yg serabut sket...menu pun buat mana dan jek..hehe

xper, besday izah nanti jemput akak dtg eh... :D

anyway, tq dear.

Mas said...

perhhhh..bestnya tengok asam pedas tu...
terbayang nikmatnya dapat hirup kuah tu...


happy belated birthday to dear princess kak dayang tu ....
moga menjadi anak yang solehah....dan menjadi insan yang berjaya dunia dan akhirat...

DJ Dayang said...

@Mas
mmg best sgt sampai x hingat dunia dh mas...heheh

amin2...trm ksh byk2 yer mas... :)

faieza aaroonf said...

tgok gambar pun mcam nk meleleh air liuq,,,belum rasa lg tu,,,
suka tgok foto2 maknaan blog cik dyang ,,,nmpk sedapp...
*@atuffyang10...:)