Wednesday, April 21, 2010

Asam Pedas Daging



Salam....

2 hari selepas masak rendang Tok, tuan rumah sekali lagi merajinkan diri ke dapur semata2 nak buat asam pedas daging pulak. Sesiapa yg belum pernah cuba, cubalah sekali. Mana tau kena dgn taste. Tak rugi tau. Masaklah 1/2 kilo jer dulu atau suku kilo ker...mmg sedap sgt2!...kuahnya pulak kenalah masam dan pedas. Barulah best sesuai dgn nama asam pedas gitu....

Tuan rumah ni dulu2 lah tak reti makan asam pedas daging ni. Biasa buat dgn lauk ikan jer. Tapi once dah cuba, mesti nak lagi lepas tu. Sampai sekarang dah jadi one of the favorites...


Terima kasih juga buat suami tersayang, sb dgn dialah tempat aku belajar memasak asam pedas ni....harap2 tanggal 12 May nanti dia akan masak special utk kami sekeluarga. Dah lama dia tak turun padang....hehe.

Ok, resepi asam pedas daging ni ada di Sini.

6 comments:

Watierman, rmanbkr said...

Salam Dik dayang wah suami isteri pandai masak ni...ini sudah bagus...pernah makan tapi tak pernah buat lagi...!

izahdaut said...

assalamualaikum kak dayang
1st time saya jumpa menu ni kat asam pedas linda on.tapi pas tengok gambo katt sini rasanya macam lagi sedap sebab nampak kuah tu pekat skit..saaya dah copy resepi kak ye..nanti nak try sebab hubby suke. thankssss

Eliza said...

terliurnya tengok asam pedas ni dayang. teringat masakan mak akak...

dayang_jack said...

>> Kak Watie

w'salam kak...thanks..hehe...tapi skrg die jarang dh ke dapur sb kebizian dgn keje2nya...huhu...

dayang_jack said...

>>izah

w'salam...asam pedas ni seelok2nya x cair dan x pekat sgt...sedang2...hehe...apa2pun, rasanya mmg sedap sgt...selamat mencube yer...

dayang_jack said...

>>Kak Eliza

kalau mcm tu kena buat tu kak...tapi masakan bonda mmg mudah buat kte rindu...cam dyg ni lah...dok jauh dari mak...semuanya kena masak sendiri...huhu