Saturday, February 27, 2010

Alamak!...Berat ker blog aku???!!!

Tertarik dgn n3 Chik Min ttg timbang menimbang blog....mcm nak timbang tepung lak kan...hehe...kita pun apalagi, teruja jugaklah timbang blog sendiri. Alamak!...besar gak saiz blog tuan rumah nih!...rasa mcm tak percaya lak (padahal kompom sah2 rumah ni terlebih sihat...hihik)....

#
 Domain name Size Load Time Average Speed per KB

1dayangjack.blogspot.com220.34 KB0.19 seconds0 seconds

Kalau mcm nilah nampak gayanya kena daftar ke London Weight Management ler tu...buang2 apa2 yg patut...tapi sebelum tu, nak tanya gak pengunjung2 semua, lambat ker nak load rumah ni???...nak tau gak jawapan anda jika sudi tolonglah kan...supaya nanti dyg boleh buat tindakan selanjutnya...hehe...

Sebenarnya, dyg sendiri tak menghadapi masalah apabila nak load umah ni...setakat ni oklah ...tapi bergantung gak dgn line internet masing2..kalau line ok, senanglah nak load page....sebab2 lain termasuklah masalah widget terlalu byk dan juga penggunaan background. Sebelum2 ni dyg dah cuba bermacam2 jenis background tapi kebanyakannya lambat sgt nak loading (haa...tu ler sebab utamanya...). Dan oleh sebab itulah  rumah ni  maintain dgn background yang ada ni....

Sekarang ni senang...dah ada alat penimbang blog. Bukan disukat dgn cawan metrik atau penimbang digital kat umah di alam nyata tu yer....hehe...tapi Website Speed Test. Bolehlah try timbang blog anda dari situ.....trm ksh kpd Chik Min krn sudi berkongsi link.

4 comments:

CikMin said...

salam dayang..hahaha..patutlah tgk trafik byk dtg dari rumah dayang ni..rupanya psl timbang blog ye..thanks for the credit ye dear..eh..dayang dah pasang innity kan..mana pergi yg lain..bubuh la byk sket..innty ads aktif dlm pukul 12mlm -3pg..jemput ke www.cikmin.com :)

dayang_jack said...

w'salam....o ye ker??..heheh...smlm lepas post n3 ni terus offline...x prasan lak traffic jam...hahaha!...tq gak krn sudi komen n ttg innity tu...dyg lom sempat nk set up ler...baru nk belajar carik guideline dulu...sebenar2nya, dyg fall in love ngn kaler hijau die tu...tambah lagi dgn incomenya yg menarik tertarik da bomblagi ler interesting..pasal tu nak join...hehe

HomeKreation said...

Thanks Dayang for sharing. Along baru je timbang blog along pun red juga.... what to do haaa...? Any tips?

dayang_jack said...

>> AlogRoz

u're welcome...

buang ape2 yg patut atau kurangkan widget. see how it goes...hehe