Wednesday, October 14, 2009

Gift From Azalea

Salam....

Alhamdulillah, syukur sgt2 dapat kemaskinikan blog yang dah beberapa hari terbiar lagi. Nasib baiklah ada yang bermurah hati untuk menjaga rumah yang kdg2 sunyi dan suram...sapa lagi kalau bukan rakan2 setiaku....terima kasih banyak2 yer kerana sudi datang bertandang dan menjamu mata di sini. Jangan serik tau...hehe...

Oklah, sebelum tu, nak cerita sikit pasal laptopku yang selalu buat lawak tu. Sekarang ni tgh koma...i repeat, tgh komaa.....huhu. Hari ni langsung tak boleh nak on. Finally, dyg simpan baik2 dlm beg, tunggu masa utk dirawat,..bukan dikebumikan yer..tak sanggup rasanyaaa...huhu...jadi, segala fail2 dan picture2 masakan yg latest punya tak sempatlah nak upload mahupun di'save'kan dlm thumbdrive....sedih wooo.....skrg ni tgh bergantung harap pd laptop hubby. Itupun kalau dia tak pakai. Jadi, jika masa ni dyg ada tak ada, jgn tercari2 lak yer...takut tidur malam termimpi2 lak...akaaakk jugak yang susah...huhu.

Namun dlm kesedihanku hari ini sebenarnya ada kegembiraan di sebaliknya....ternyata kesedihan ini dapat dirawat dgn sekelip mata sebaik shj menerima bungkusan daripada adik angkatku, Aza yg berada nun di Kota Bharu...alangkah terharunya sampai tak dapat nak digambarkan perasaan ini tatkala dapat hadiah lewat harijadiku yang ke dot..dot..dot.. itu..(umur??.haha..kenapa nak berahsia!!..hehe)...Terima kasih banyak2 yer dek Aza...caayang dia!!!....Oopps!..mintak maaflah yer aza, akak nak tayang gak kat sini utk dikongsikan kegembiraan ini bersama rakan2 yang lain....

Macam tau2 je akak suka pakai selendang eh....dapat 3 helai lagi tu..semuanya akak suka esp color merah tu. Nak tau kenapa?? sebabnya akak mmg x ada tudung @ selendang warna merah. baju2 pun tak ada color merah. Bukan x suka pakai tapi ada sejarahnya yg telah membuatkan akak jadi trauma sampai berbelasan tahun lamanya. Tapi sekarang tak trauma dah...Hehe..kalau nak cerita mmg boleh buat buku.

Terima kasih sekali lagi atas pemberian yang begitu berharga ini. Aza, nilai hadiah ni tak penting bagi akak. Barang hadiah mahal boleh dibeli sendiri jika mahu tetapi nilai hadiah yang diberi walaupun murah tetap menjadi lebih berharga. Ingat tu yer dek....i really appreciate it....

Comel dan unik sungguhlah baju ni...tak sabar rasanya nak bergaya...hehe....thanks a lot my dear sister!...mmmuahhh!!

2 comments:

ain said...

cantiknyaaa!!! bertuah ada kwn2 yg sebegini!!

dayang_jack said...

thanks kak. Itulah erti persahabatan yg x ternilai harganya...sukar utk memilih sahabat sejati, jika dh dpt, belailah persahabatan itu dgn penuh kasih sayang & keikhlasan....